یک مصاحبه کاری موفق، مصاحبهای است که با توجه به مکالمهای که بین کارفرما و متقاضیان اتفاق میافتد، قابلیت به دست آوردن موفقیت در یک شغل خاص را داشته باشد. فرآیند مصاحبه کاری به گونهای است که طی آن، کارفرما و متقاضی شرایط، امکانات و مسئولیتهای خود را ارزیابی کرده و انتظارات مورد نیاز را بیان میکنند. در حقیقت در یک مصاحبه کاری موفق، هدف متقاضی رسیدن به شغل مناسب و همچنین هدف کارفرما جذب کارمند جدید و خبره است.
۱.مصاحبه کاری سنتی
یکی از متداولترین نوع مصاحبه کاری، شیوهی مصاحبه سنتی است که در بیشتر مشاغل مورد استفاده قرار میگیرد. در یک مصاحبه کاری سنتی، شما به مصاحبه دعوت میشوید و لازم است به لیست سوالاتی که کارفرما آماده کرده، پاسخ دهید. اگر شما در یک مصاحبه کاری موفق شرایط کامل را داشته باشید، در نهایت مصاحبه شما تایید میشود.
مصاحبههای تلفنی اغلب قبل از دعوت شدن به مصاحبه اصلی و حضوری صورت میگیرند. مصاحبه تلفنی به گونهای است که ابتدا سوالات اولیه از متقاضیان پرسیده شده و در صورت داشتن صلاحیت، متقاضی به مرحله بعد که همان مصاحبه حضوری است، دعوت میشود.
مصاحبه کاری حضوری
امروزه مصاحبه ویدئویی یکی از پرکاربردترین نوع مصاحبه موفق کاری است و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین هدف کارفرمایان از برقراری مصاحبه ویدئویی، سنجیدن میزان آشنایی شما با فناوری و برقراری ارتباط با استفاده از نرمافزارهای مختلف است.
مصاحبه پروندهای به گونهای است که طی آن، کارفرما یک پرونده مرتبط با شغل مورد نظر را تحویل متقاضی میدهد تا از نظر و راهکارهای پیشنهادی متقاضی درباره آن کار مطلع شود. هدف کارفرما از مصاحبه پروندهای، محک زدن توان، تخصص و قدرت تفکر کارجو است.
امروزه یک مصاحبه کاری موفق اغلب به صورت فردی است. مصاحبههای گروهی معمولا در مواقعی که یک شرکت به چند کارمند نیاز دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. در حقیقت هدف از مصاحبهی گروهی، سنجیدن توان کار افراد به صورت گروهی است.
در این نوع مصاحبهی کاری، کیفیت کار متقاضیان به صورت عملی و همراه با ارائه نمونه کار مورد سنجش قرار میگیرد. به عنوان مثال برای مشاغل پروژهای یا نویسندگی با دریافت نمونه کار از مشتریان، کیفیت کار آنها را میسنجند. ارائه نمونه کار مناسب، یکی از عوامل موثر بر مصاحبه کاری موفق است.
مصاحبه کاری با نمونه کار
قبل از شرکت در مصاحبه، بهتر است درباره شرکت مورد نظر به خوبی تحقیق کنید تا با اطلاعات کاملی وارد مصاحبه شوید. تحقیق درباره شرکت به شما کمک میکند تا محل کار خود را به خوبی شناخته و یک مصاحبه کاری موفق داشته باشید. یکی از بهترین راهها برای کسب آگاهی از شرکت موردنظر، سر زدن به وبسایت شرکت و چک کردن نظرات در اکانت شبکههای اجتماعی است.
هنگامی که شما خود را خلاق، پویا و توانا در حل مسئله نشان دهید، باعث میشود که یک مصاحبهی کاری تاثیرگذار داشته باشید. به عنوان مثال اگر ایده و نظراتی در زمینه کار و فعالیت شرکت ارائه دهید، به عنوان یک نیروی فعال و ایدهپرداز حسن نیت خود را ثابت کردهاید. همچنین یک مصاحبه کاری موفق ملزم به نشان دادن توانایی و خلاقیتهای فردی است.
یکی از مهمترین مسائلی که در موفقیت مصاحبه کاری موثر است، بررسی شغل موردنظر، مهارت فردی و تخصص مورد نیاز است. شما میتوانید با تحقیق درباره شرکت و سمت شغلی مورد نظر، نسبت به انتظارات شرکت از کارمندان شناخت کافی پیدا کنید.
برای داشتن یک مصاحبه کاری موفق، لازم است که ابتدا سوابق کاری و مهارتهای شخصی خود را بسنجید تا از مهارتهای خود به خوبی آگاه شوید. با شناخت کامل مهارتهای خود، بهتر میتوانید خود را به کارفرما جهت انتخاب شغل مورد نظر ثابت کنید.
رعایت آداب مصاحبه و داشتن حرکات بدن مناسب، تاثیر مثبت و بسیار مهمی بر روی روند مصاحبه کاری شما دارد. بنابراین کنترل زبان بدن، برقراری تماس چشمی مناسب و توجه به مکالمات، موجب بالا بردن سطح اعتمادبهنفس شما در یک مصاحبه کاری موفق خواهد شد.
اعتمادبهنفس، عامل موفقیت در مصاحبهی کاری
– داشتن یک رزومهی قوی و سابقهی شغلی مناسب با ادبیات صحیح به صورت مختصر و مفید.
– رفتار مناسب و حرفهای و توانایی کنترل استرس.
– پوشش متناسب با محیط کاری که تاثیر مثبت روی شخصیت شما داشته باشد.
– استفاده از تکنیکهای روانشناسی مناسب به منظور کنترل رشته افکار و استفاده درست از زبان بدن.
– فکر کردن به تمام مراحل مصاحبه و داشتن تمرین از قبل به منظور موفق شدن در یک مصاحبه حرفهای.
بنابراین بررسی موارد بسیاری از جمله تحقیق کردن درباره شرکت و شغل موردنظر، سنجیدن مهارتهای شخصی، داشتن رزومه قوی مناسب و… به شما در داشتن یک مصاحبه کاری موفق کمک میکند. همانطور که گفته شد، مصاحبه کاری انواع مختلفی دارد و بهتر است شما آمادگی لازم را برای تمام موارد داشته باشید تا به خوبی آن را پشت سر بگذارید. در نتیجه با کنترل اضطراب و حفظ اعتمادبهنفس خود، میتوانید در یک شغل متناسب با مهارتهای خود فعالیت کنید.