نرم افزار جذب و استخدام
اگر به فکر استفاده از نرم افزار جذب و استخدام یا نرم افزار ATS مناسب برای انجام فرآیند جذب و استخدام سازمانتان هستید، شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه نرم افزار جذب و استخدام مناسب کارتان را پیدا کنید؟ یا چگونه از میان سیستمهای ATS موجود یکی را انتخاب کنید؟ بگذارید بگوییم که این سوال حاکی از عدم شناخت کافی نرم افزار مدیریت جذب و استخدام است! سیستم ATS، نرم افزار ATS، نرم افزار مدیریت جذب و استخدام، همگی نامهایی برای این سیستم هستند. برای آن که به تفاوت سیستمهای ATS با یکدیگر بپردازیم تا بتوانید به این پاسخ برسید که آیا سیستم ATS مناسب کارتان با بقیهی نمونههای آن فرق دارد یا نه، باید ابتدا این نرم افزار را به درستی به شما معرفی کنیم. در این مقاله به این میپردازیم که سیستم ATS چیست، بین نمونههای ایرانی و خارجی آن چه تفاوتی وجود دارد، چگونه میتوان ATS مناسب را شناسایی کرد و این که آیا امکان بومیسازی نرم افزار مدیریت استخدام وجود دارد یا خیر؟
نرم افزار جذب و استخدام چیست؟
پیش از هر چیز لازم است به شناخت دقیقتری از سیستم ATS برسیم. Applicate tracking system یا به اختصار سیستم ATS برای تسهیل فرآیند آنالیز رزومه طراحی و ساخته شده است. این سیستم تنها مختص به فرآیند جذب و استخدام در سازمانها نیست. و به دلیل وجود ابزارهای کارآمد آن هر سازمان دیگری مانند دانشگاهها، موسسات مهاجرتی و… که سر و کارش با آنالیز رزومههای متقاضیان باشد، میتواند از نرم افزار جذب و استخدام استفاده کند.
سیستم ATS رزومههای متقاضیان را بر اساس کلمات کلیدی موجود در آنها اسکن میکند و نتیجه را روی پیشخوان گزارش میدهد. زمانی که شما تعداد زیادی رزومه دریافت کردهاید، نرم افزار جذب و استخدام بدون صرف انرژی انسانی، به طور سیستماتیک، آنها را در چند دقیقه بررسی میکند و نتیجه را پیش چشم شما، به ترتیب اولویتها، گزارش میدهد. فوقالعاده نیست؟
همچنین نرم افزار جذب و استخدام یک پیشخوان دارد که نتایج روی آن مشاهده میشوند. روی این پیشخوان شما میتوانید هر تغییری را که بخواهید اعمال کنید. ترتیببندی متقاضیان، تنظیم قرار مصاحبه حضوری، کامنتگذاری روی رزومهها، ارسال رزومهها درون سازمان برای افراد صاحبنظر و…
در ادامه به این خواهیم پرداخت که با اینوجود نرم افزار جذب و استخدام مناسب کار شما چیست؟
آشنایی با بعضی از مزیتهای نرم افزار جذب و استخدام
اما سیستم غربالگرِ رزومه نسبت به شیوهی دستی، چه مزیتهایی برای کافرما دارد؟
مزیتهای نرم افزار مدیریت استخدام برای سازمانها بیشمار است که امروزه در سرتاسر جهان، سازمانهای بهروز، به استفاده از آن روی آوردهاند. اما به طور کلی مهمترین مزیتهای نرم افزار جذب و استخدام عبارت است از:
صرفهجویی در زمان
زمانی که رزومهها روی سیستم ATS بارگذاری میشوند، دیگر لازم نیست کارفرما تکتک آنها را بخواند. خود سیستم در کسری از ثانیه تمام آنها را اسکن کرده و بر اساس کلمات کلیدی مرتب میکند. برای مثال شما دنبال فردی با ۵ سال سابقهی کار، در سمتی خاص میگردید، سیستم ATS رزومهی افرادی را که واجد این شرایط هستند، به شما نشان میدهد.
وجود بانک رزومه
شما میتوانید رزومهها را در حافظهی سیستم، ذخیره نگه دارید. اما بانک رزومه به چه کار شما میآید؟
•با وجود بانک رزومه دیگر لازم نیست رزومههای کارمندان را در یک فضای فیزیکی مانند پوشهها، کمد و… نگهداری کنید.
•با وجود بانک رزومه شما میتوانید تمام رزومههای ارسالی را آرشیو نگه دارید تا بعد از یک بازه زمانی، بتوانید به یک جمعبندی دربارهی جامعهی آماریای که به شما مراجعه کردهاند، به دست بیاورید.
•با وجود بانک رزومه شما میتوانید هر زمان که نیاز شد به رزومهها مراجعه کنید و برای مثال اگر فردی را در گذشته رد کردهاید و امروز به او نیاز دارید، به سراغش بروید.
صرفهجویی در مصرف کاغذ و استفاده از پرینتر
سازمانها به طور سالانه هزینهی زیادی را صرف خرید کاغذ میکنند. این کار هم به لحاظ مالی صرفه ندارد و هم وارد کردن یک آسیب به طبیعت است.
با وجود سیستماتیک شدن آنالیز رزومهها، دیگر نیاز به کاغذ و چاپ و پرینت آن ندارید.
امکان دسترسی افراد مختلف در زمان واحد
شما میتوانید به چند کاربر در زمان واحد دسترسی بدهید. منتها میتوانید نوع دسترسیها را متفاوت تعیین کنید. برای مثال مدیر کل امکان اعمال هر تغییری را در صفحه داشته باشد، ولی مدیر واحد تنها بتواند رزومهها را بخواند بدون آن که بتواند تغییری روی آنها اعمال کند. این کار نیازمندی به تماس و هماهنگیِ درون سازمانی را رفع میکند.
تفاوت سیستمهای ATS ایرانی با نمونه خارجی
برای آن که شما بتوانید نرم افزار جذب و استخدام مناسب کارتان را پیدا کنید، شاید بخواهید بدانید که یک نرم افزار جذب و استخدام ایرانی چه فرقی با یک نرم افزار جذب و استخدام خارجی دارد؟
بگذارید خیال شما را راحت کنیم که در این مورد محصول خارجی، محصول بهتری برای شما نیست! چرا؟
سیستم ATS در نمونههای ایرانی و خارجی آن ویژگیها و کاربردهای برابری دارد. برای مثال هر دو مکانیزم مشترکی دارند؛ بر اساس کلمات کلیدی رزومهها را غربال میکنند.
تفاوت سیستم ATS ایرانی با نمونهی خارجی آن، در قدم اول، زبان است. در حالی که متقاضیان شما رزومهها را به زبان فارسی برای شما ارسال میکنند، یک سیستم با زبان خارجی به کارتان نمیآید.
دومین تفاوت در گرافیک صفحات است. طبیعی است که این تفاوت حتی بین سیستمهای ATS ایرانی هم وجود خواهد داشت و طراحان هر شرکت، با سلیقهی خاص خود، صفحات را طراحی میکنند.
بنابراین اگر شما یک سازمان ایرانی هستید و رزومههایی که به دست شما میرسد با زبان فارسی است، ATS های خارجی به کارتان نخواهد آمد!
بومیسازی سیستم ATS ، مناسب کار شما
خب، حالا که تمام موارد را برشمردیم و کلیات را فهم کردیم، جواب سوال اصلیتان اینجاست! چگونه نرم افزار جذب و استخدام مناسب کارمان را پیدا کنیم؟
نرم افزار جذب و استخدام سها میتواند متناسب با نیاز شما محیط داخلی نرمافزار را طراحی کند. چگونه؟
برای مثال شما کلمات کلیدی خاصی، متناسب با کارتان، مد نظر دارید. طراحان نرم افزار جذب و استخدام ATS سها، آن کلمات را برای شما در سیستم تعریف میکنند. یا میخواهید که رنگ صفحات، رنگ سازمانی شما باشد، یا میخواهید لوگو یا همان نشان سازمانی شما روی صفحات دیده شود و… طراحان سیستم ATS سها فکر این موارد را کردهاند و محیط نرمافزار را مطابق با نیاز شما بومیسازی میکنند. نرم افزار جذب و استخدام مناسب کار شما، به همین راحتی، برای شما خصوصیسازی میشود.
بنابراین این شما نیستید که باید ATS مناسب کارتان را جستوجو کنید، طراحان سیستم ATS سها، متناسب با نیاز شما، سیستم ATS را برایتان آداپته میکنند.