رزومه کاری حرفهای میتواند گامی بزرگ در جهت استخدام در یک شرکت معتبر باشد. امروزه بسیاری از شرکتها و مراکز استخدام در اولین قدم و پیش از هر چیز برای آشنایی بیشتر با تواناییهایتان از شما رزومه میخواهند. رزومه ضعیف میتواند به سرعت شانس شما را تمام کند یا در بهترین حالت شما را روزها و بلکه ماهها معطل نگه میدارد. پس هر چه رزومه کاری حرفهایتری ارائه دهید، شانس خودتان برای کسب شغل موردنظرتان را افزایش دادهاید. در این مطلب ما به شما نکاتی را خواهیم آموخت که با استفاده از آن میتوانید شکل و کیفیت رزومه خود را افزایش دهید و باعث جلب نظر و توجه کارفرمایان شوید.
رزومه سند ارائهشده از سمت شماست که سوابق تحصیلی و شغلی، افتخارات و دستاوردها و مهارتهای شما را نشان میدهد. رزومه خوب رزومهای است که بتواند در عین سادگی بهطور کامل و به بهترین شکل ممکن تمامی اطلاعات و تجربیات شما را به کارفرما انتقال دهد. رزومه کارکرد یک بازاریاب را برای شما دارد و کارفرما را ترغیب میکند که از تجربیات و مهارتهای شما استفاده کند. بهترین نوع رزومه کاری حرفهای، رزومهای است که شما را صادقانه معرفی کند.
فرمت تعریف شدهای برای رزومه کاری حرفهای وجود ندارد. شما میتوانید رزومه کاری خود را به هر شکلی بنویسید اما بهطور معمول و عادی رزومهها به دو نوع تقسیم میشوند:
در این رزومهها شما سوابق شغلی خود را به ترتیب تاریخ آن مینویسید. به این شکل که آخرین شغل خود را در ابتدای رزومه مینویسید. رزومه زمانی یا Chronological آسانترین و رایجترین روش رزومه سازی محسوب میشود. این نوع رزومهها معمولا پر جزئیاتاند و به علت حالتشان که شبیه به زندگینامه است، قابلفهمترند.
این رزومهها برای موقعیتهای شغلی خاص نوشته میشوند. رزومههای بر اساس مهارت تمرکزشان تنها روی مهارتها و سوابقی است که با شغل فعلی موردنظر کارجو در ارتباط است. معمولا رزومههای Skills-Based برای شغلهای مدیریتی کاربرد دارند.
یک رزومه کاری حرفهای بسته به شغل موردنظر، میتواند اطلاعات مختلفی را بدهد. اما بهتر است که هر رزومهای بهطور خلاصه چنین مواردی را در خود داشته باشد:
قالبی را انتخاب کنید که بتواند در بهترین حالت مهارتها، تجربیات و سوابق شما را نشان بدهد. در سربرگ رزومه اطلاعات خود را قرار دهید و خلاصهای از خودتان بنویسید. استفاده درستی از فضای سفید داشته باشید و طراحی مناسبی برای رزومه خود انتخاب کنید.
مطمئن شوید که رزومهی شما را اشخاص بررسی میکنند یا نرمافزار ATS؟ بعضی سازمانهایی که رویکرد مدرنتری دارند، از نرم افزار مدیریت کارجو برای فرآیند استخدام نیرو استفاده میکنند. این نرمافزار رزومهها را بر اساس کلیدواژههای شغلی بررسی میکند و نوشتن رزومه برای آن اصولی دارد.
معمولا این اطلاعات شامل نام، نام خانوادگی، سن، آدرس ایمیل و تلفن میشوند. میتوانید عکس خودتان را هم در رزومه درج کنید.
در این بخش به صورت خلاصه خودتان، هدف و انگیزهتان را بیان کنید. سعی کنید از جملاتی استفاده کنید که در عین سادگی و کوتاهی منظور شما را بهطور کامل برسانند. این شاید سختترین بخش برای نوشتن یک رزومه کاری حرفهای باشد. اگر تازهکار هستید آن را جدی بگیرید!
در این بخش سوابق و تحصیلات دانشگاهی خود را اضافه کنید.
در هنگام نوشتن این بخش سعی کنید که با استفاده از کلمات درست و به جا خود را شخصی کوشا و فعال معرفی کنید. بر روی علاقه و میل به کار گروهی تاکید کنید و از تجارب خودتان بنویسید. هم چنین سوابق شغلی مرتبط به شغل درخواستی را در اولویت قرار بدهید.
دستاوردهای مختلف خود را بنویسید. شاید فکر کنید که دستاوردی که داشتهاید به شغل فعلی بیربط است اما همان دستاورد میتواند باعث جلب توجه کارفرمای شما شود. ممکن است تصور شما این باشد که جایزه داستاننویسی ربطی به یک شغل مهندسی ندارد اما یک کارفرمای باهوش آن جایزه را ناشی از خلاقیت و توانایی ایدهپردازی شما میداند و این خود یک امتیاز است.
امروزه تقریبا همه کارفرمایان مهارتهای پایهای را مدنظر دارند. مهارتهایی مانند: تسلط به یک زبان دیگر، توانایی کار با نرمافزار، توانایی جستجوی اینترنتی، تسلط به شبکههای اجتماعی و… هر چه تعداد مهارتهای شما بالا برود رزومه کاری حرفهایتری خواهید داشت.
این بخش هم مانند دستاوردها، بعضی اوقات مورد بیتوجهی قرار میگیرد. در هنگام پر کردن بخش علایق از کلیشهها بپرهیزید. معاشرت با دوستان و تماشای تلویزیون را همه دوست دارند، پس به دنبال علایق خاص خود بروید. این علایق هستند که نظر مدیر شما را جلب میکنند. هر کسی کارمند خاص را بیشتر دوست دارد!