مدیر توسعه منابع انسانی، یکی از پستهای اساسی و مهم در هر سازمانی به حساب میآید و نبود آن ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد. اهمیت این شغل به اندازهای است که نادیده گرفتن آن میتواند بر کل روند مدیریت، تاثیر مستقیم و منفی داشته باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته در سازمانها، هر سازمانی که از مدیر بخش «توسعه منابع انسانی» بهرهمند است، میزان رشد بیشتری را تجربه میکند. از این رو در این مقاله سعی ما بر این است که شما را با مجموعه وظایف و اختیارات آن آشنا کنیم. شناخت وظایف و اختیارات میتواند به شما کمک کند تا اهمیت وجود این پست در شرکت و سازمانهای مختلف را به خوبی درک کنید.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که مدیر توسعهی منابع انسانی چه وظایفی را بر عهده دارد؟ برای رسیدن به جواب این پرسش بهتر است ابتدا به بررسی موردی وظایف آن بپردازیم.
این موارد گفته شده بخشی از وظایف مدیر بخش توسعهی منابع انسانی بود که به طور خلاصه و مفید برای شما شرح داده شد. از مطالب بالا میتوان به این نتیجه رسید که وجود یک مدیر با تجربه در این بخش میتواند به اندازه زیادی در پیشرفت شرکت اثرگذار باشد.
حال بعد از آشنایی با وظایف مدیر توسعهی منابع انسانی قصد داریم تا به بررسی شرایط مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مدیر خبره بپردازیم.
یک فرد برای آنکه بتواند در جایگاه توسعهی منابع انسانی بدرخشد باید شرایط زیر را داشته باشد:
به راحتی میتوان از شرح وظایف مدیر توسعه منابع انسانی به اهمیت ویژه آن پی برد. متاسفانه برخی از شرکتهای تازه تاسیس، از مدیر توسعه منابع انسانی بی بهره هستند. آنها خیال میکنند که به دلیل تازه تاسیس بودن نیازی به وجود مدیر نیست. در حالیکه عقیدهی آنها کاملاً اشتباه است.
جایگاه این مدیر در تمامی شرکتها اعم از شرکتهای قدیمی و تازه تاسیس، غیر قابل چشمپوشی است. یک شرکت در هنگام تاسیس، نیاز به استخدام نیروی متعهد و متخصص دارد. و شاید کسانی که شرکت را تاسیس کردهاند دارای دانش لازم برای استخدام آنها نباشند. عدم وجود دانش لازم در فرآیند استخدام، میتواند ضربهی بزرگی را بر پیکره شرکت نوپا وارد کند.
مدیر توسعه منابع انسانی از ابتدای فعالیت سازمان دارای نقش حیاتی است. وظایف این مدیر به مرور زمان با شناخت بیشتر از عملکرد کارمندان افزایش خواهد یافت. هرچه میزان شناخت بالاتر باشد، به همان میزان میتواند محیط و بستر مناسبتری را برای فعالیت آنها فراهم کند.
یک مدیر در هنگام قصور کارمند باید به طور مناسب به او تذکر دهد و در صورت تکرار با او برخورد کند. وجود یک نیروی بیانگیزه رفتهرفته موجب شکست کل مجموعه میشود.
در انتها تمامی سازمانهایی که قصد پیشروی به سوی قله موفقیت را دارند، باید به مدیر توسعه منابع انسانی توجه کنند. غافل شدن از این سِمت در طولانی مدت، موجب هرج و مرج در سیستم کاری کارمندان میشود.