logo2Soha Logologo2logo2
  • خانه
  • جستجو در آگهی‌های استخدام
  • مجله سُها
    • آموزش رایگان
    • تست‌ شخصیت شناسی رایگان
    • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
    • فرصت های شغلی
ورود به سامانه
✕

 آشنایی با تاریخچه سیستم ATS

در طول 40 سال گذشته، تغییرات عظیمی ‌در نحوه استخدام مشاغل به وجود آمده است. تمام تغییرات از جایی شروع شد که مدیران شرکت‌ها احساس کردند برای بهینه سازی فرایند استخدام، نیاز به یک سیستم ردیابی متقاضیان دارند. اما این سیستم‌ها چه کار مهمی انجام می‌دهند که باعث به وجود آمدن انقلابی در فرایند استخدام شده است؟ چه اتفاقی افتاد که مدیران نیاز وجود چنین برنامه‌ای را احساس کردند؟ متقاضیان مشاغل مختلف اکنون چطور با این سیستم‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند؟

 دانستن تمام این موارد در مورد تاریخچه سیستم ATS  بسیار جالب خواهد بود! به علاوه، اگر مدیر یا مسئول استخدام یک شرکت هستید، یا اگر خود‌تان قصد دارید به عنوان متقاضی برای استخدام شدن اقدام کنید، آشنایی با این سیستم‌ها می‌تواند در آنالیز رزومه نقش بسزایی داشته باشد.

نخستین سیستم‌های ATS در جهان چه زمانی ارائه شدند؟

قبل از این که سیستم‌های ATS (سیستم‌های ردیابی متقاضیان) وارد صحنه شوند، استخدام کنندگان رزومه‌ها و درخواست‌های نامزد‌ها را در کشو‌های مخصوص پرونده نگهداری می‌کردند، یا که به صورت انبوه آن‌ها را روی میز جمع می‌کردند. سیستم‌های ATS در دهه 90 میلادی به بازار معرفی شدند.

  با وجود این که نسخه اولیه این سیستم‌ها بسیار ابتدایی بود، اما از همان ابتدا مشخص بود که این سیستم‌ها نشانه ی بروز یک نقطه عطف در انتخاب رزومه‌ی مناسب خواهند بود! چرا؟ به این دلیل که این سیستم‌ها به استخدام کنندگان این امکان را می‌داد تا سوابق متقاضیان را ثبت کرده و اطلاعات مربوط به هر متقاضی را بهتر سازماندهی کنند.

نخستین سیستم‌های ATS به چه صورت بودند؟

نخستین سیستم‌های ATS که وارد بازار شدند، برنامه‌های سرویس دهنده/سرویس گیرنده ای بودند که برای سر در آوردن از آن‌ها به داشتن تحصیلات در زمینه مهندسی نیاز بود. برنامه‌های Resumix  و ResTrac از نخستین سیستم‌های ATS محسوب می‌شدند. این برنامه‌ها اولین سیستم‌هایی بودند که تغییر عظیمی در نحوه استخدام ایجاد کردند. در واقع، برای اولین بار در تاریخ، این برنامه‌ها فرایند استخدام دستی را به فرایند پردازش رزومه خودکار تبدیل کردند.  

با نگاهی بر تاریخچه سیستم ATS، باید بگوییم که این برنامه‌ها که از قابلیت اسکن، تجزیه و تحلیل و ذخیره رزومه متقاضیان برخوردار بودند. به همین علت، به سازمان‌ها این امکان را می‌دادند که حجم رزومه‌های کاغذی که در طول روز دریافت می‌کردند را مدیریت کنند. اگر شرکتی در طول روز 1000 رزومه دریافت می‌کرد، این برنامه‌ها تمام رزومه‌ها را در خود ذخیره سازی کرده، و اطمینان حاصل می‌کردند که پاسخ رزومه‌ها ارسال می‌شد. به علاوه، با استفاده از این برنامه‌ها، استخدام کنندگان می‌توانند هر زمانی که بخواهند رزومه مورد نظر خود را به راحتی در میان دیگر رزومه‌ها پیدا کنند.

ats سیستم هوشمند مدیریت فرایند استخدام

سیستم‌های ATS چطور فراگیر شدند؟

در اواخر دهه 90 تغییراتی در زمینه جذب نیرو ایجاد شد. اینترنت همچنان باقی بود و سازمان‌ها با باگ هزاره یا همان Y2K دست و پنجه نرم می‌کردند و در تلاش بودند که رزومه‌های متقاضیان را به نحوی تنظیم کنند که با این باگ روبرو نشوند. در این میان، صاحبان مشاغل متوجه شدند که سیستم‌های ATS تنها راه مناسب برای مدیریت حجم مشاغل، درخواست‌ها و استخدام‌هایی که انجام می‌شد، هستند.  فناوری منابع انسانی از آن زمان به بعد تکامل زیادی یافته است. روند استخدام نیز همینطور. در اوایل سال 2000 و سال‌های بعدی، به دلیل استفاده گسترده از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، بسیاری از متقاضیان به صورت آنلاین تقاضای خود برای استخدم را ثبت می‌کردند. همین موضوع باعث شد که استخدام آنلاین به امری رایج تبدیل شود.

تمام این موضوعات دست به دست هم دادند و به توسعه مداوم سیستم‌های ATS و ایجاد ویژگی‌های جدید در این سیستم‌ها منجر شدند. همانطور که جاش برسین (Josh Bersin ) در مقاله ای به نام “اختلالات فناوری منابع انسانی در سال 2018” اظهار داشت، “استخدام فرد مهم‌ترین کاری است که یک شرکت انجام می‌دهد”. در دنیای امروز ما که بسیاری از متقاضیان به صورت آنلاین فرم استخدام را پر می‌کنند، ویژگی‌هایی مانند “تطبیق خودکار داوطلبان با الزامات شغلی”، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. چنین ویژگی‌هایی در سیستم‌های ATS به استخدام کنندگان کمک میکند تا چرخه استخدام را بهینه کنند، بهترین متقاضیان را پیدا کرده و تصمیم مناسبی برای استخدام بگیرند.

سیستم‌های ATS چه مزایایی را به همراه داشته و دارند؟

بسیاری از شرکت‌ها در آن واحد برای مشاغل گوناگونی به جذب نیرو نیاز دارند. برای هر کدام از این مشاغل نیز صد‌ها رزومه دریافت می‌کنند. از آنجایی که ارسال درخواست استخدام به صورت آنلاین امروزه بسیار راحت شده است، بسیاری افراد که حتی واجد شرایط نیستند، رزومه خود را ارسال می‌کنند.

 سیستم ردیابی متقاضیان (ATS) تمام این رزومه‌ها را در یک جا نگه داری می‌کند. به این صورت به مدیران کمک می‌کند که نظم بیشتری در فرایند استخدام ایجاد کنند. در عین حال این برنامه‌ها به مدیران کمک می‌کنند که فرایند استخدام را با استاندارد‌های EEOC (کمیسیون فرصت‌های شغلی برابر) تطبیق دهند.

 علاوه بر تمام این موارد، سیستم‌های ATS باعث صرفه جویی بالایی در وقت شما نیز خواهند شد. چرا که به صورت اتوماتیک متقاضیانی که واجد شرایط هستند را به شما نشان می‌دهند. در واقع می‌توان گفت که این سیستم‌ها مثل یک غربال عمل می‌کنند که داوطلبین برتر را از دیگران متمایز می‌سازد! با نگاهی بر تاریخچه سیستم ATS، دلیل محبوبیت جهانی این سیستم را در بین شرکت‌های موفق متوجه می‌شویم.

سخن آخر

سیستم هوشمند استخدام سها فرایند جذب و استخدام را از همیشه برای شما راحت‌تر و سریع‌تر کند. آیا مایل هستید و به راحت‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن نیرو‌های برتر برای استخدام در شرکت خود را پیدا کنید؟ ما به روزترین امکانات ATS ایرانی  را در اختیار شما می‌گذاریم. شما می‌توانید بدون هیچ هزینه ای از تست رایگان سامانه ATS سها استفاده کنید.

Share

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

«بهترین راه برای ساختن سازمانی که برازنده آینده باشد، ســاخـتـن سـازمـانـی اســت کـه بـرازنـده انـسـان بـاشـد»

راه های ارتباطی

09130949501

info@soha-hr.ir

اصفهان، خیابان سلمان فارسی، ساختمان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، واحد۴۰۱

لینک‌های مفید

  • فرصت‌های شغلی
  • محصول ATS
  • ATSچیست؟ مزایا و ابزارهای آن
  • قوانین استفاده از خدمات

تمام حقوق برای مرکز توسعه و توانمندسازی منابع انسانی سها محفوظ است
ورود به سامانه