چگونه برای ATS رزومه بنویسیم؟
امروزه بسیاری از شرکتهای خارجی و برخی از شرکتهای بزرگ و پیشرفتهی ایرانی، از سامانه ATS یا ردیابی متقاضی (Applicant Tracking System) برای فرآیند استخدام نیرو استفاده میکنند. سامانهی ATS آنالیز رزومهها را به صورت اپراتوری انجام میدهد و در مقیاس بزرگ، یک فرآیند زمانبر را برای منابع انسانی(HR) تسریع میکند. سیستم ردیابی متقاضی، با اعمال فیلتر روی کلمات کلیدی، رزومهها را دستهبندی میکند. بر اساس این دستهبندی، بعضی رزومهها پذیرفته میشوند و بعضی مردود؛ سپس صاحبان رزومههای پذیرفته شده، به مصاحبه حضوری راه پیدا میکنند. با وجود این ساز و کار، باید بدانید چه رزومههایی درست خوانده میشوند و چه رزومههایی خوانشناپذیرند. اگر کارجو هستید باید نحوهی صحیح نوشتن رزومه کاری برای ATS را بیاموزید و اگر کارفرما هستید، باید بدانید که برخی رزومهها به چه دلایل فنیای ممکن است درست خوانده نشوند.
استفاده از عبارات کلیدی شغل موردنظر
ATS سوابق تحصیلی، کاری و مهارتهای شما را دستهبندی میکند. این دستهبندی به کمک کلیدواژهها صورت میگیرد. بنابراین شما باید شرح شغل مورد نظر را بدانید و از عبارات کلیدیِ آن، در نوشتن رزومه کاری برای ATS استفاده کنید. برای مثال شما اگر برای عنوان شغلی مارکتینگ رزومه مینویسید، باید از عبارتهای کمپین، کپی رایتر، سئو، تولید محتوا و… در نوشتن رزومه کاری برای ATS استفاده کنید. اگر تنها به نوشتن عبارت «کارشناس مارکتینگ» اکتفا کنید، ممکن است ATS رزومههایی را با کلمات کلیدی بیشتر به شما ترجیح دهد.
عدم استفاده از علائم گرافیکی و علائم نگارشی خاص
اکثر رزومهها در فرمت docx و pdf ارسال و به فرمت txt. تبدیل میشوند. تمام اشکال، علائم پیچیدهی گرافیکی و نگارشی که در محیط txt. خوانده نمیشوند، از دست میروند. برای مثال اگر شما از بولت پوینت، جدولبندیهای خاص، تنالیتههای رنگی، باکس محتوا، هدر، فوتر و… استفاده کنید، در تبدیلِ فرمت، خوانده نمیشوند و جایشان به هم میریزد. رزومه کاری برای ATS باید یک متن ساده باشد. میتوانید جهت اطمینان، محتوای متنی را کپی کرده و در محیط Notepad، جاگذاری کنید. نمونهای که Notepad نشان میدهد، به همان صورتی است که ATS میخواند. با این شیوه، میتوانید ببینید متن در چه قسمتهایی به هم ریخته است و آنها را تصحیح کنید.
رنگ و فونت متن
در نوشتن رزومه کاری برای ATS، با محدودیتهای فونت و رنگ روبرو هستید.
-متن رزومه باید با فونت خیلی تیره روی بکگراند خیلی روشن نوشته شود.
-بعضی فونتها در خوانش دچار مشکل میشوند و متن به هم میریزد؛ بنابراین باید فونتهای مناسب و نامناسب را بشناسید.
-اگر از فونتهای خاصی در نوشتن رزومه کاری برای ATS استفاده میکنید، توجه کنید که فرمت آنها TTF باشد؛ اگر OTF باشد، هنگام اسکن متن توسط ATS برعکس خوانده میشود.
فونتهای مناسب:
فونتهای سری sans serif مانند Calibri, Arial, Helvetica, Verdana
فونتهای نامناسب:
فونتهای سری serif مانند Bookman, Cambria, Times New Roman
سامانهی سُها
سامانه سُها یک ATS داخلی است که امکاناتی را در راستای تسهیل فرآیند مصاحبه، در اختیار کارفرمایان قرار میدهد. سامانه سُها با فروش اشتراک، میتواند در محیط سایت سازمان شما پیاده شود و کمک شایانی به بالا رفتن بازدید سایت کند. میتوانید از طریق این لینک ویژگیهای سامانه سُها را بخوانید.
اصول نوشتن رزومه برای ATS
برای آنکه کارجویان بدانند نوشتنِ رزومه کاری برای ATS چه اصولی دارد، میتوانید این مواردی را که ذکر شد، بر روی سایت خود، در قسمت ارسال رزومه قرار دهید. ممکن است در بعضی جاها بخوانید یا بشنوید که ATS ممکن است، به خطا، بعضی رزومهها را رد کند. در حالی که این مسئله را نمیتوان ایراد فنی دانست. نوشتن رزومه برای محیط ATS نیازمند رعایت چند نکتهی سادهی نگارشی است. و با وجود این دستورالعمل نگارشی، دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.